#AIChallenge

Artificiële intelligentie is alomtegenwoordig. Het beïnvloedt ons leven op een manier die we ons een paar jaar geleden niet eens konden voorstellen. Net daarom is het belangrijk om een brede kennis over AI in onze samenleving op te bouwen.

Join the #AIChallenge!
We reiken de bedrijfswereld de hand. Laten we er samen voor zorgen dat we als maatschappij de mogelijkheden van AI ten volle benutten én ook begrijpen.

Daarom zijn we op zoek naar bedrijven, van kmo's tot multinationals, die zich willen engageren om hun medewerkers vertrouwd te maken met artificiële intelligentie, door middel van opleidingen, infosessies, etc. Hen aanmoedigen om de online cursus Elements of AI te volgen kan alvast een mooie start zijn!

Ons doel?
1 % van de Belgische bevolking kennis bijbrengen over artificiële intelligentie! En daarvoor hebben we jouw hulp nodig: we dagen je organisatie uit om zich aan te sluiten bij de #AIChallenge!

Hoe kan ik deelnemen?

Om de uitdaging aan te gaan, moet je als bedrijf je werknemers alleen maar de kans geven om in 2021 kennis op te doen over artificiële intelligentie.

Als bedrijf kies je zelf hoe en wat voor cursussen je aanbiedt – de mogelijkheden zijn legio en de online cursus Elements of AI is er daar één van.

Zin om deel te nemen? Stuur ons wat jouw organisatie als doel heeft omtrent AI in 2021 en je logo naar elementsofai@bosa.fgov.be.

Meer informatie

Stuur ons je logo (details hieronder) en wij plaatsen het op deze webpagina.

  • png- of jpg-formaat
  • transparante achtergrond
  • grootte: 360px & maximumhoogte 260px

We willen zo veel mogelijk organisaties bereiken — Spread the word op Twitter, Facebook, LinkedIn of Instagram! Gebruik daarbij zeker de hashtags #AIChallenge en #ElementsofAI.

Deze bedrijven doen al mee!

Bosa eofaipng
KULEUV En
Logo UC Louvain format png RVB jpg
Ai4beeof AI
Bosa eofaipng
KULEUV En
Logo UC Louvain format png RVB jpg
Ai4beeof AI

Over Elements of AI

Elements of AI is een serie gratis online cursussen (oftewel een MOOC (Massive Open Online Course)) over artificiële intelligentie, die in 2018 door het Finse MinnaLearn, in samenwerking met de Universiteit van Helsinki, zijn ontwikkeld.

Eind 2019 besloot het Finse voorzitterschap van de Raad van de EU te investeren in de toekomstige vaardigheden van mensen en Elements of AI vrij beschikbaar te maken in alle officiële EU-talen. Met de steun van de Finnish Centennial Foundation Technology Industries en de Europese Commissie, die de technische vertalingen van de cursus verzorgt, kunnen nu ook andere Europese landen de cursus aan hun bevolking aanbieden. Na Zweden, Estland, Duitsland, Noorwegen en Letland is het nu de beurt aan België!

De KU Leuven, onder de verantwoordelijkheid van Prof. Tinne De Laet en Prof. Luc De Raedt, en de UCLouvain, onder de verantwoordelijkheid van Prof. Siegfried Nijssen, zijn de academische partners die deze MOOC (Massive Open Online Course) begeleiden. De FOD Beleid en Ondersteuning (FOD BOSA) heeft de verschillende partners samengebracht om deze MOOC te promoten.